SPECTRA PACKAGING kondigt met trots de lancering van PCR 10 aan

Met dit milieu-initiatief, dat tegen het einde van dit jaar volledig van kracht wordt en zonder extra kosten voor nieuwe of bestaande klanten wordt geleverd, zal Spectra Packaging minimaal 10% PCR (Post-Consumer Recycled) materiaal toevoegen aan alle toekomstige HDPE & PET-producten die in de speciaal daarvoor gebouwde productiefaciliteit worden gemaakt.
PCR10 biedt een duurzamere verpakkingsoplossing als een opt-out-voordeel voor het milieu, dat klanten – indien gewenst – kunnen weigeren.
Jonathan Powell, verkoopdirecteur bij Spectra, noemt PCR10 een enorm belangrijke mijlpaal in het kader van het continueren van milieu vriendelijke initiatieven.
Als er gekeken wordt naar duurzaamheidsopties voor kunststofverpakkingen, laten fabrikanten dit vaak over aan merkeigenaren en detailhandelaren. Bij Spectra daarentegen neemt men het voortouw om de verantwoordelijkheid te verleggen naar een systeem dat erop is gericht zoveel mogelijk klanten milieuvriendelijke materialen te laten gebruiken. Klanten zullen zich dan ook pro-actief moeten afmelden als ze niet willen dat gerecycleerde kunststoffen (PCR) worden gebruikt voor de productie van hun verpakkingen.

 

Share this post